Strandfejlesztés Csopakon!

A támogatott projekt címe: „Strandfejlesztés Csopakon 2020”
A pályázat azonosító száma: KFE-00127-5/2020
Kedvezményezett neve: Csopak Község Önkormányzata
A szerződött támogatás összege: 15.149.606 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
A több, mint 500 m2 nagyságú területét érintő zöldfelületrehabilitáció keretében megújul és jelentős zöldfelülettel bővül a csopaki strand nyugati vége. A strandterület teljes szélességében, a telekhatártól a Balaton-partig húzódó erősen leromlott állapotú beton burkolatú gazdasági út és beton ivókút elbontásra, az érintett elöregedett növényállomány pedig írtásra kerül. A praktikus területrendezéssel, füvesítéssel, gyepszőnyeg terítéssel, valamint a fa-,  és cserjeállomány megújításával olyan esztétikus környezet kerül kialakításra, mely harmonizál a strand már meglévő zöldfelületeivel. A korábbinál egy sokkal jobban funkcionáló, a strandolók részére nagyobb, komfortosabb zöldfelület használatot biztosító és egyszerűen fenntartható zöldfelület létesül.
Szintén a pályázati forrásból a kor kívánalmainak megfelelően kialakításra kerül egy önálló bejárattal rendelkező családi mosdó,  amely lehetővé teszi a családtagok (minimum 2 fő) számára az egyidejű tartózkodást, akár ellenkező nemű szülő-gyermek esetén is, bármely korú gyermeket illetően (kb. 10-12 éves korig).
Továbbá a támogatott „Balatoni strandok” egységes vizuális megjelenése érdekében, egységes arculati tájékoztató eszközök beszerzésére és cseréjre is sor kerül a pályázat keretében.

A projekt befejezési dátuma: 2020. május 31.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg