Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 

KÖZLEMÉNYE 

a Csopak-Paloznak Horgászegyesület által létesítendő 
csónakkikötővel kapcsolatban

1. Csopak Község Önkormányzata semmilyen módon, semmilyen formában nem vett, és nem vesz részt a fent nevezett projektben.

2. Az Önkormányzat a „Megállapodás” keretében tett (szárazföldi csatlakozás) hozzájárulását kizárólag a teljes projekttartalom megvalósításához adta. 

3. Az Önkormányzat véleménye, hogy a fejlesztés jelentősen csökkent tartalommal valósulna meg, mint amihez az Önkormányzat a hozzájárulását adta. 

4. Engedély nélküli csónakkikötő kialakításának még a lehetőségét sem kívánjuk támogatni. 

5. Önkormányzatunk kiemelten támogatja a csopaki horgászok, a horgászegyesületi tagok érdekeit, ezért támogatta, hogy a projekt keretében horgászkikötők létesüljenek, megvédve ezzel a vízpart természeti értékeit, a természeti környezetet. 

6. Készek vagyunk továbbra is támogatni az eredeti tervek megvalósítását, amennyiben megnyugtatóan válaszolnak a kérdéseinkre:

  • - A pályázat módosítása miatt keletkezett visszafizetési kötelezettségének milyen módon kíván eleget tenni a Horgászegyesület? 
  • - Mikor, milyen módon és milyen költségvetésből fog elkészülni az illegális bejárókat megszüntető 50 férőhelyes csónak-kikötő? 
  • - A vállalt feladatoknak miként szeretnének eleget tenni, (pl. Jövedelem-termelés, büfé nyitása, stb.?) 
  • - Hogy biztosítanák (milyen humánerővel) a kialakítandó csónakkikötő stég megfelelő, biztonságos használatát, környezete tisztántartását és az egész fenntartását?

7. Kérjük, hogy az új, megváltozott tartalmú terveket és pályázatot a Horgászegyesület hivatalosan írásban nyújtsa be az Önkormányzatnak és kérjen új ennek megfelelő tulajdonosi hozzájárulást. 

8. Felkérjük a Csopak-Paloznak Horgászegyesület Elnökségét, hogy a megbeszélésen felmerült jogi és pénzügyi kérdések tisztázásáig ne kezdjék el a beruházást.

Részletes tájékoztató a www.csopak.hu oldalon olvasható.